Bibliotekstjänst i Lund har recenserat Lägereldens mat!

Lägereldens mat
Publiceras i BTJ-häftet nr 1, 2018.
Lektör Arvid Höglund
Recension
”Egentligen räcker titeln, Lägereldens mat. Allt kring matlagning i naturen, som beskrivning av boken. I 24 avsnitt
berättar författarna om allt som rör matlagning ute. Allemansrätten, Hygien och matlagning utomhus, Eldkunskap,
Rensa och filea fisk, Ljuvliga korv, Tillagningsmetoder, Att baka utomhus och Gör dina egna verktyg är bara
några av kapitlen. Utförliga beskrivningar finns i varje kapitel, kompletterade med instruktiva bilder. Läsaren får
till exempel följa hur man filear fisk från hel fisk till filé i nio bilder. Vidare får man lära sig hur man bygger en
enkel rök med flata stenar och hur man tillverkar smörknivar, vispar och slevar. Här finns också ett stort antal
enkla recept med och utan bilder samt meny- och mängdförslag för olika turer. För läsare som tycker om att vara
ute och vill förstärka upplevelsen med att laga sin egen mat är det här den perfekta basboken. Alf Andersson har
skrivit flera böcker om jakt och fiske, Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet och har även
varit dess rektor.”

Alf Andersson och Juha Rankinen är författare till Lägereldens mat.