Blogg

Sune har besökt nationalparken från 1970 fram till 2016 och redovisar mängder med bilder i denna omfattande skildring med både svensk och engelsk text. Eftersom jag själv (Bosse Bjelvenstedt på bokens omslag 13 år gammal) medverkade under 1970-talet så kan jag bara intyga att det är en heltäckande naturskildring som kommer att uppskattas av många gamla fjällrävar. Bosse och Sune skrev en bok om Sarek 1982 på Norstedts Förlag som har blivit uppskattad under decennier.

Sarek av Sune Karlsson

https://www.adlibris.com/se/bok/sarek-9789198188943

Alf Andersson och Juha Rankinen har skapat boken för alla friluftsmänniskor som äter annat än smörgåsar vid jakt, fiske eller vandring. Du får lära dig mycket om hygien och hantering av livsmedel förutom att anlägga eld för att koka en kopp kaffe. Boken innehåller mycket inklusive recept och förslag till menyer för olika typer av turer i naturen. Även friluftskök är med för de tillfällen du inte kan elda på kalfjället eller liknande omständigheter. Fotograf är Jonas Gerdle som följt de två ett antal år och uppdaterat alla situationer.

Omslag lägereldens mat

https://www.adlibris.com/se/bok/lagereldens-mat-9789198188950

Det finns mycket annat intressant i den tidningen så gå iväg och köp den!

RES februari 2017

RES februari 2017

RES februari 2017

”Vi har bett tre Londonexperter att ge sina bästa tips till staden inom sina respektive expertområden. Bland annat ger modebloggerskan Tess Montgomery sina bästa shoppingtips, RES Londonbloggare Cajsa Lykke Carlson guidar till Londons trendigaste kök och Londonkännaren och författaren Bo Bjelvenstedt tipsar om de tio bästa dagsutflykterna från London med tåg.” (Min artikel i RES baseras på min senaste bok Londons bästa dagsutflykter.)

Nuvarande Blasieholmen var före 1600-talet en ö med varv där skeppet Vasa byggdes. Ön kallades vid den tiden för just Skeppsholmen. Det var drottning Kristina som ville ha bort varven eftersom de förstörde hennes utsikt från slottet Tre Kronor. Så de fick flytta till nuvarande Skeppsholmen och namnet följde med…

img_9064

 

 

Jag åker till bokmässan på Olympia i London 14-16 mars för att hitta utländska kontakter. Ska bli roligt såklart och längtar redan. Bor vid Earls Court och kan gå till mässan.

exhibit-homepage-360x190

Bo Bjelvenstedt, med bakgrund inom reklam- och mediebranschen, arbetar nu med marknadsföring. Han har tidigare gett ut guideböcker om såväl London som Skottland. I Londons bästa dagsutflykter presenterar författaren 12 dagsutflykter med tåg i södra England. Samtliga tågresor utgår från London. Han ger utmärkt och tydlig information om vad en resenär behöver veta vad gäller dessa resor. De kulturhistoriska resmålen introduceras på ett bra sätt med de sevärdheter som gjort resmålet berömt, exempelvis restauranger, hotell och shopping. De långa promenaderna är detaljerat beskrivna och underlättar för resenären. Författaren besöker såväl Cambridge som Oxford, Windsor, Eton, Blenheim Palace och Stratford-upon-Avon. Denna guidebok ger reslust och vänder sig till en bred publik av Englandsintresserade resenärer men kan även med fördel läsas av hemmaresenären. Den vackra layouten med många färgbilder, kartor och den informativa texten formas till en helhet som gör boken lättläst och formatet gör den lätt att ta med på resan. Helhetsbetyg: 4. – Christer Olsson.

Jag ska tipsa om fyra av mina favoritområden på mitt traditionella sätt och kommer att ta bilder i Stockholm under hösten. Boken ska komma ut i vår.

Stockholm. Promenader och tips.

Stockholm. Promenader och tips.

1 2 3 7