Blogg

https://www.utsidan.se/

Det roligaste är den länk där till ett gammalt inlägg där Sune Karlssons och min gamla bok; Sareks fyra årstider (Norstedts Förlag) jämförs med en modern dito. Scrolla ner lite…

https://www.utsidan.se/blogs/terraincognita/tva-bocker-om-sarek.htm

Den nya Sarekbokens insidor trycks idag i Litauen och omslaget är klart. Puh!

Sune Karlssons bok på engelska och svenska skickade jag till Litauen idag för tryck. Intresset känns stort från bokhandeln i Kiruna i norr till Geobuch-handeln, Kiel i söder, Tyskland. Stort Sarekintresse i Tyskland och en tysk tidning med Skandinavienintresse ska skriva om boken som kommer 20 oktober!

Här några exempel på uppslag ur boken:

Omslaget är tryckt och insidorna på gång. Jag säljer in boken mot tidningar som Svensk Jakt, Turist och t o m bokhandeln i Kiruna har beställt 5 stycken. Men den kommer att finnas i den vanliga bokhandeln. Fråga gärna efter den! Laponia vid Stora Sjöfallet ville ha 10 stycken utöver de 10 om Sarek de beställt. Stort intresse i friluftslandet Sverige!

Göra upp eld

Elda och avlägsna alla spår efter eldstaden

Hygien

Författarna

Gör egna verktyg

Mat i naturen

Sune har besökt nationalparken från 1970 fram till 2016 och redovisar mängder med bilder i denna omfattande skildring med både svensk och engelsk text. Eftersom jag själv (Bosse Bjelvenstedt på bokens omslag 13 år gammal) medverkade under 1970-talet så kan jag bara intyga att det är en heltäckande naturskildring som kommer att uppskattas av många gamla fjällrävar. Bosse och Sune skrev en bok om Sarek 1982 på Norstedts Förlag som har blivit uppskattad under decennier.

Sarek av Sune Karlsson

https://www.adlibris.com/se/bok/sarek-9789198188943

Alf Andersson och Juha Rankinen har skapat boken för alla friluftsmänniskor som äter annat än smörgåsar vid jakt, fiske eller vandring. Du får lära dig mycket om hygien och hantering av livsmedel förutom att anlägga eld för att koka en kopp kaffe. Boken innehåller mycket inklusive recept och förslag till menyer för olika typer av turer i naturen. Även friluftskök är med för de tillfällen du inte kan elda på kalfjället eller liknande omständigheter. Fotograf är Jonas Gerdle som följt de två ett antal år och uppdaterat alla situationer.

Omslag lägereldens mat

https://www.adlibris.com/se/bok/lagereldens-mat-9789198188950

Det finns mycket annat intressant i den tidningen så gå iväg och köp den!

RES februari 2017

RES februari 2017

RES februari 2017

”Vi har bett tre Londonexperter att ge sina bästa tips till staden inom sina respektive expertområden. Bland annat ger modebloggerskan Tess Montgomery sina bästa shoppingtips, RES Londonbloggare Cajsa Lykke Carlson guidar till Londons trendigaste kök och Londonkännaren och författaren Bo Bjelvenstedt tipsar om de tio bästa dagsutflykterna från London med tåg.” (Min artikel i RES baseras på min senaste bok Londons bästa dagsutflykter.)

Nuvarande Blasieholmen var före 1600-talet en ö med varv där skeppet Vasa byggdes. Ön kallades vid den tiden för just Skeppsholmen. Det var drottning Kristina som ville ha bort varven eftersom de förstörde hennes utsikt från slottet Tre Kronor. Så de fick flytta till nuvarande Skeppsholmen och namnet följde med…

img_9064

 

 

1 2 3 8