Blogg

Skottland. Bästa rundturerna.

Var på tiden kan man ju säga eftersom de varit slut minst ett år. Men nu har Outdoor Books äntligen tagit steget och trycker nytt. Små förändringar inuti och aningen annorlunda omslag. mest på Skottland som blir British Racing Green. Hoppas skottarna kan ta det.

Sune Karlsson och Michael Kahlow skulle besöka Jokkmokks marknad och bl a promota boken Sarek i dagarna. I ett vintrigt Jokkmokk halkar Sune med badhandduken över armen och bryter axeln. Ett besök på Gällivare sjukhus gör klart för Sune att de får ta sig hemåt så det blir ingen vistelse på marknaden för de båda. Tråkigt!

Jag jobbar extra några månader på AJ-Produkters Inhouse byrå och får ont om tid till storartade ting. Däremot kan jag berätta att den storartade boken Lägereldens mat av Alf Andersson och Juha Rankinen (foto av Jonas Gerdle) går som tåget. Setterns Förlag köpte just 600 böcker (till att börja med) till sina bokklubbs-medlemmar. Glädjande. Omtryck i antågande.

Emma Carmichael från Edinburgh öppnade bokhandeln för tre år sedan och driver även ett café i lokalerna och har även enstaka jazzkvällar för intresserade. Kaffet är gott och bakverken ännu bättre. En liten men kunnig bokhandel. Välkommen dit!

travelling through

Skyltfönstret

Geobuchhandlung Kiel, Schülperbaum 9, D-24103 Kiel

www.geobuchhandlung.de

and Nordland-Shop i Neukirchen.

http://www.Nordland-Shop.com

Lägereldens mat
Publiceras i BTJ-häftet nr 1, 2018.
Lektör Arvid Höglund
Recension
”Egentligen räcker titeln, Lägereldens mat. Allt kring matlagning i naturen, som beskrivning av boken. I 24 avsnitt
berättar författarna om allt som rör matlagning ute. Allemansrätten, Hygien och matlagning utomhus, Eldkunskap,
Rensa och filea fisk, Ljuvliga korv, Tillagningsmetoder, Att baka utomhus och Gör dina egna verktyg är bara
några av kapitlen. Utförliga beskrivningar finns i varje kapitel, kompletterade med instruktiva bilder. Läsaren får
till exempel följa hur man filear fisk från hel fisk till filé i nio bilder. Vidare får man lära sig hur man bygger en
enkel rök med flata stenar och hur man tillverkar smörknivar, vispar och slevar. Här finns också ett stort antal
enkla recept med och utan bilder samt meny- och mängdförslag för olika turer. För läsare som tycker om att vara
ute och vill förstärka upplevelsen med att laga sin egen mat är det här den perfekta basboken. Alf Andersson har
skrivit flera böcker om jakt och fiske, Juha Rankinen är en av grundarna till Vildmarksgymnasiet och har även
varit dess rektor.”

Alf Andersson och Juha Rankinen är författare till Lägereldens mat.

https://www.utsidan.se/

Det roligaste är den länk där till ett gammalt inlägg där Sune Karlssons och min gamla bok; Sareks fyra årstider (Norstedts Förlag) jämförs med en modern dito. Scrolla ner lite…

https://www.utsidan.se/blogs/terraincognita/tva-bocker-om-sarek.htm

Den nya Sarekbokens insidor trycks idag i Litauen och omslaget är klart. Puh!

Sune Karlssons bok på engelska och svenska skickade jag till Litauen idag för tryck. Intresset känns stort från bokhandeln i Kiruna i norr till Geobuch-handeln, Kiel i söder, Tyskland. Stort Sarekintresse i Tyskland och en tysk tidning med Skandinavienintresse ska skriva om boken som kommer 20 oktober!

Här några exempel på uppslag ur boken:

1 2 3 8