Great London Walks (Outdoor Books)

Det här ingen traditionell guidebok om London. Det är en personlig guide till tio mycket olika och varierade promenader för den redan Londonfrälste. Den kommer att ha en given plats i en anglofils bokhylla eller dennes Barbourficka under en Londonvistelse. För nybörjaren på London är emellertid Great London Walks ett utmärkt komplement till den traditionella guiden som kan innehålla exempelvis öppettider till London Dungeon och tider för vaktavlösningar på Buckingham Palace. Boken hittar du i bokhandeln.

Titel: Great London Walks
Författare: Bosse Bjelvenstedt
Språk: Svenska
Danskt band liggande A5 (210x148mm)
Antal sidor: 168
ISBN: 978-91-979960-4-4
Förlag: Outdoor Books AB
Utgiven: Maj 2013

Vad innehåller den?

Boken London Walks börjar med en kort historia och skildring av miljonstaden som bildades av romarna 43 eKr. Man får alltså veta att staden bildades av romare. Varför skurken i en Bondfilm heter Goldfinger. Varför Notting Hill var “en pesthärd av oöverträffat slag” enligt Charles Dickens och att Belgravia före 1820 var ett träsk frekventerat av stråtrövare och rånmördare när mörkret föll.

Det följs av en förklaring till hur man bäst tar sig runt och en karta med de tio promenaderna inritade och numrerade. Man kan gå två promenader i följd ibland om tiden räcker till. Längden på promenaderna är ett par kilometer upp till en mil.

Boken innehåller 10 varierande promenader

Efter de inledande sidorna följer de tio promenaderna, eller walks som Bo föredrar att kalla dem. Varje walk inleds med ett uppslag med förklaring och beskrivning av området eller stadsdelen. Sedan startar promenaden från en tunnelbanestation (i regel) någonstans i London. Vi vägleds gata för gata i texten där namnen på vägarna är förstärkta i rött. Varje Walk inleds också, med en eller flera, tydliga handritade kartor som Bo själv har gjort. Gott om bilder finns det också. Både vackra och förklarande. Drygt 280 stycken!

Provläs. Här ser du några exempel på hur bokens uppslag kan se ut.