Om författaren

Författaren Bosse Bjelvenstedt (född 1957) är en hängiven anglofil som sedan början av 1980-talet har rest runt i stora delar av Storbritannien. Efter en speciell Londonweekend med reklamkollegor på Olssons blev huvudstaden ett nytt intresse och lades till Skottland.

Det blev fler besök där och i övriga Storbritannien i stort sett varje år. Det var rundresor med bil, jakt- och fiskeresor och London finkammades till fots med kamera.

På sina många resor tar sig Bosse gärna runt till fots, kanske ett arv från barndomen då han vandrade mycket i de svenska och norska fjällen. Han gjorde sin första tur till Sarek redan som 13-åring och skulle tillsammans med sin bror komma att återvända dit många gånger. Deras upplevelser och många fotografier från nationalparken har skildrats i den gemensamma boken ”Sareks fyra årstider” (1982).

Bosses bakgrund är naturligtvis en av förklaringarna till böckernas utformning, som på en och samma gång är både läckra, informativa och användbara. Det nätta formatet i kombination med lättlästa kartor och informativa beskrivningar gör dem till fantastiska guider på resan. Samtidigt gör de färgstarka fotografierna och det personliga tilltalet att du kan läsa den med god behållning även hemma i soffhörnet.

Reklammannen Bosse Bjelvenstedt har arbetat på bra annonsbyråer i Stockholm och Malmö sedan 1980 då han slutade Beckmans Skola i Stockholm. Han är Art Director i grunden men gör det mesta som copy, foto, illustrationer och alla original. Företaget Storartad är reklambyrå och numera även förlag.